۷ اصل اساسی موفقیت در ضمینه چوب

۷ اصل اساسی موفقیت در ضمینه چوب
پیمان پوربی آزار
زمانیکه آغاز به سرمایه گذاری در زمینه صنایع چوب و وارد شدن به بازار میکنید ، آنقدر خود را برنده میپندارید که هیچگاه فکر وضعیت بحرانی را نخواهید کرد . اما پس از گذشت مدت کوتاهی شاهد امواجی خواهید بود که موقعیت شما را به چالش می کشد . در این زمان عکس العمل های افراد متفاوت بوده ، و هر کس راهی را انتخاب میکند . یکی مقاومت کرده و موقعیت ها را شناسائی میکند و دیگری منفی ها را در ذهن خود پرورانده و قالب تهی میکند . ما در اینجا به هفت اصل اساسی موفقیت میپردازیم . چون کسیکه اصول را یاد بگیرد همیشه برنده است .
اصول برای همه یکسان است اما قوانین متغیر است .
اصل اول :
تامیتوانید خدمات و یا محصولات عالی ارائه دهید .
برای داشتن یک محصول یا خدمات عالی باید بینهایت تلاش کرد تا جواب بدهد .منظور من این نیست که بیست و چهار ساعت کار کنید . باید فوت و فن های خدمات عالی رو بلد باشید .آنها را شناسائی کنید . و همیشه بعنوان یک فرد که بهترین خدمات را ارائه میدهد مطرح شوید . به کیفیت محصولاتتان بسیار اهمیت دهید و نگذارید در ابتدای ورود ، شما را بعنوان فردی که کارهای بسیار معمولی ارائه میدهد ، بشناسند . شما باید در کوتاهترین زمان با رقیبان و نحوه ارائه خدمات آنها آشنا شوید و دلیل موفقیتشان را جویا شوید .برای خود و محصول خود ارزش قائل شوید تا بزودی مطرح شوید و کسب و کارتان پر رونق شود . بد نیست بدانید فقط ۳ درصد از افراد هستند که کیفیتی در خور توجه ارائه میدهند . کیفیت بالا ابزار خاص ، افراد خاص و جنسی خاص را نمیخواهد . کافیست فقط ده درصد از رقیبتان بالاتر باشید . یک محصول عالی نود درصد موفقیت یک کسب و کار را تضمین میکند . اگر به محصول و یا خدمات خود اطمینان دارید ، آنها را ضمانت کنید . این یعنی اطمینان به مشتری و ضمانت برگشت در خرید دوباره .
اصل دوم :
عالیترین رهبری و بهترین مدیریت را داشته باشید .
قطعا” بهترین چیزی که برای دوام یک کسب و کار در رشته چوب مهم است ، رهبری و مدیریت آنست . سعی کنید این دو را به بهترین نحو کنترل کنید . یک رهبر خوب چشم اندازی از آینده دارد و بازتاب هر کار را در آینده می سنجد . دائمان در پی کسب نتایج از برنامه های خود است .آنچه شما را در مقابل دیگران متمایز میکند نحوه رهبری و مهارتهای ارتباطی و وسعت نظر است . در بدو ورود به هر مجموعه ، از نحوه برخورد زیردستان میتوان به نحوه رهبری پی برد . آنها الگو گیرنده رهبر و اجرا کننده دستورات مدیریت هستند . دیدگاهها و خواسته های یک رهبر در راستای رضامندی و رسیدن به موفقیت ، شناسایی و تشخص ، احترام و پیشبرد اهداف ، باعث شده تلاشهای او برای دستیابی به آرزوهایش افزایش یابد . و مدیران و کارکنان همیشه دوست دارند که تمایل به رشد را در رهبر خود ببینند .
مدیریت در صنایع چوب هم در زیر چتر رهبری هدایت میشود . یک مدیر میبایستی قبل از مدیریت با اهرامهای رهبری آشنا بوده و از آن در جهت موفقیت و رشد کسب و کار خود استفاده کند . نشانه های یک مدیر خوب و کار آمد بسیار زیاد است و در این چند خط نمی گنجد . یک مدیر در زمینه چوب فردی است به کار خود ایمان دارد و همواره در پی حل مشکلات و رسیدن به پیروزی است . پس اگر شما بتوانید از سه عامل زمان ، هزینه و نیروی انسانی به درستی استفاده کنید ، شما یک مدیر کارآمد هستید . مدیران موفق بهیچوجه افراد خارق العاده ای نیستند . آنها افرادی معمولی هستند که از اعتماد بنفس و ایمان بیشتری نسبت به سایرین برخوردارند .
اصل سوم :
یک برنامه را برای کسب و کار خود در نظر بگیرید .
یکی از عوامل نابودی فروشگاهها ، شرکتها و کارگاههای فعال در زمینه چوب ، عدم داشتن برنامه مشخص برای کسب و کار خود است . من شاهد زمین خوردن کارخانه های بزرگی بودم که حتی مدیریت آن مجموعه فکر آنرا هم نمیکرد . و دلیل عمده آن بی برنامگی بود . وجود یک برنامه مشخص در زمینه چوب میتواند شما را بسیار قدرتمند سازد . اگر محصولی را میفروشید یا وارد میکنید ، مثلا” پارکت یا ویترین سعی کنید تا آنجا که ممکن است ساده سازی کرده و فقط بر روی چند محصول تمرکز کنید . با اینکار قدرت بیشتری در کار خود پیدا کرده و از روش ساده سازی استفاده میکنیم . در نتیجه با تمرکز زیادتر بر روی محصولاتی کمتر و قابلیت کنترل بیشتر و در نهایت رسیدن به بازده مالی است .
در هر زمینه ای که کار میکنید ، از تولید گرفته تا واردات ، فروش ، نمایندگی و خدمات همه و همه نیازمند برنامه مشخص برای هدفمند سازی است . یک کاغذ و قلم بدست بگیرید و برنامه و هدف خود را کاملا” شفاف تعین کنید . و سعی کنید آن برنامه مشخص ، دقیق ، با بازخوردی مناسب ، قابل اندازه گیری ، واقعی ، سازگار با ویژگیهای فردی و قابل پیگیری و اجراء باشد .
تاریخ متعلق به کسانی است که صاحب برنامه اند و نداشتن آن مانند کسی است که در بیابانی سرگردان است .
اصل چهارم :
به بازاریابی کار خود اهمیت دهید .
اگر بخواهیم اسمی زیباتر روی بازاریابی بگذاریم ، قلب تپنده زیباترین واژه است . زیرا زمانی کسب و کار معنی واقعی به خود میگیرد که از طریق بازاریابی به منابع مالی دست خواهیم یافت . شما در هر رشته ای از صنایع چوب که هستید میبایستی با بازاریابی ، مشتریان ایده آلتان را شناسائی کنید . و از میان آنها مشتریان بالقوه و دارای صلاحیت را جدا و بر روی آنها تمرکز کنید .شما باید دلیل بازاریابی کار خود را مشخص کنید و از خود بپرسید چرا مشتری ، شما را انتخاب کرده ؟ اگر توانستید در ۱۵ کلمه دلیل خرید مشتری از شما را بنویسید ، در بازاریابی برنده اید .
برای بهترین حالت بازاریابی کار خود تحقیق کنید . گاهی بازاریابی به گرفتن نیروی ویژه این کار ختم نمیشود . بازاریابی میتواند یف وسیعی را شامل بشود . وقتیکه برای سر در فروشگاه خود تابلوئی را سفارش میدهید و برای آن هزینه میکنید ، در واقع شما بر روی اهرام بازاریابی تکیه کرده اید . همچنین اگر در نمایشگاهی شرکت میکنید ، شما باید از تمام تکنیکهای بازاریابی استفاده کنید . خیلی از مدیران هنوز معنای بازاریابی را نمیدانند و برای آن ارزشی قائل نیستند . اینان همان افرادی هستند که در دوران رکود خود را به هر در و دیواری میزنند تا یک مشتری پیدا کنند ، در حالیکه مدیران با تجربه همیشه و در همه حال در پی یافتن بازارهای جدید هستند و کوچکترین جزئیات از چشم آنها غافل نمیماند . پس مواظب قلب کوچکتان باشید و با رساندن خوراک مناسب از آن نگهداری کنید .
ما در زمینه بازاریابی صنایع چوب مطالب بیشتری در فوت و فن ها خواهیم گذاشت که خواندن آنها خالی از لطف نیست .
اصل پنجم :
برنامه فروش منظم راه اندازی کنید .
شاید از آن دسته افرادی باشید که کار خود را بصورت پروژه ای اجرا میکنند . در اینصورت برنامه فروش منظم برای شما سوالات بسیار زیادی را برای شما ایجاد میکند . من در اینجا باید بگویم در هر رشته ای از چوب که هستید ، میتوانید برنامه ای برای خود ریخته و خدمات یا کالائی را عرضه کنید که در چهار فصل سال منابع مالی شما را تامین کند . این برنامه باید زنجیر وار بهم متصل باشد . مثلا اگر فروش چوب الوار دارید ، میتوانید خدمات چوب خشک کنی را هم در کنار آن شروع کنید . این را بدانید مشتریان همیشه در پی محلی با خدمات کامل هستند . بر روی ده هزار محصول کار نکنید . بر روی ده محصول زنجیره ای کار کنید . سعی کنید مشتریان خود را مدام به سمت خود جذب کنید و در هر دوره ، فروش ویژه اعلام کنید . حسن فروش ویژه شناسائی رقیبان و افزایش فروش به مشتریان جدید است . فقط ده درصد از افراد هستند که همیشه با ترفندهای خاص فروش ، فوت و فن های جدیدی برای کار خود پیدا کرده و همواره سهم بزرگی از بازار را از آن خود میکنند .
اصل ششم :
استفاده از بهترین نیروهای انسانی .
شاید بزرگترین دغدغه مدیران شاغل در زمینه چوب ، جمع آوری بهترین کارمندان و کارکنان باشد . وقتیکه به سخنان مدیران ایرانی گوش میدهم، یافتن یک کارمند خوب را از محالات میپندارند و میگویند شاید تا چند سال پیش میشد کارمندی خوب پیدا کرد ولی اکنون خیر . انتظارات را که جویا میشوم وقت شناسی و درک وضعیت و فشار کاری را بیان میکنند و وقتی با ذره بین کنجکاوی بدنبال حل مسئاله میگردی ریشه ها را در حقوق کم و انتظارات بیش از حد میبینی . متاسفانه مدیران این رشته حقوق کم ، انتظار زیاد ، متوجه نشدن کارمندان در زمان بحران مالی و انتظاراتی از این قبیل را سمبل ساخته و درک درست از برابری فشار کاری و دلگرمی های کارمندان برای انگیزه بیشتر را به دیار باقی رهسپار میسازند . بهتر است میزان دستمزدها با تخصص افراد برآورده شود نه با حقوق اداره کار . اکثر مدیران در زمینه چوب حتی حاظر نیستند یک روز هم خود را جای کارمندانشان بگذارند .
اما اگر شما جزو دسته بالا نیستید و در پی یافتن بهترین نیروی انسانی هستید . پس بهتر است روزانه وقت و مقداری هزینه را صرف جذب یک پرسنل کاری و دلسوز کنید .مطمعن باشید آن نیرو را جذب خواهید کرد .
اکثر مدیران موفق بیشترین سرمایه های خود را پرسنل خود میدانند . شما چطور .
اصل هفتم :
از همان لحظه آغاز به فکر توسعه کسب و کار خود باشید .
این بخش برای شما یک نقشه راه را ترسیم میکند و شما با تکیه بر آن جایگاه آینده خود را شناسائی میکنید . اگر تازه در نقطه شروع قرار دارید ، باید فکر کنید چه قدمهائی را میبایستی برای رشد اصولی بردارید . از چه شرکای تجاری استفاده کنید و چگونه در کوتاهترین زمان کار خود را توسعه دهید . در نظر داشته باشید وقتی شما در کسب و کار دلگرم به آینده نیستید ، در مردابی زندگی میکنید که هر لحظه به مرگ نزدیکتر میشوید . راه هزار کیلومتری تنها با برداشتن یک قدم شروع میشود . ایمان داشته باشید که میتوانید پیشرفت کنید .
لطفا چنانچه مطالب فوق را مطالعه کردید ، خوشحال میشویم نظرتان را هم در زیر این مطلب بنویسید .
این مطالب را هم دنبال کنید .


دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.