مدیریت انبار در صنایع چوب

مدیریت انبار در صنایع چوب
پیمان پوربی آزار
یکی از سخت ترین جنبه های کارگاه ها و کارخانجات تولید محصولات چوبی ، کنترل موجودی است . نگه داشتن مقدار لازم موجودی در انبار ، از انواع ورق ها گرفته تا قفل ، یراق ، چسب ، یراق ها کار ساده ای نیست، بنابراین مدیران باید برای رسیدگی به این موضوع، به دنبال راهی مناسب باشند. در اکثر کارگاه های (تولید روتین) صنایع چوب ، مشکل موجودی در انبار ( در اینجا انبار کالاهای ساخته شده و قابل ارسال مد نظر است ) زمانیکه محصول به پایان رسیده و یا حجم بالای موجودی محصول ساخته شده ، زمانیکه بیش از حد در سیستم انباشته می شود ، به چشم میخورد.
آیا بنظر شما این تجمع موجودی ، عملکردی منفی را در پیش نخواهد داشت ؟
ساده ترین جواب “استراتژی فروش” است. این مسئله ای است که فروش و یا به حداقل رساندن موجودی در انبار و همچنین کنترل ضایعات در سیستم و بازگشت به چرخه تولید را دنبال می کند. ضایعات یا به اصطلاح پرت بیش از حد در یک سیستم ، باعث افزایش هزینه به محصول نهایی شده و به احتمال زیاد، مشتریان شما برای جبران هزینه های غیر قابل برگشت میبایستی هزینه های بیشتری را بابت کالای شما پرداخت کنند .
یکی از منابع اصلی پرت ها ، استفاده برای بعدها (روزی روزگاری) میباشد . شما برای تهیه مواد خام هزینه کرده و کالائی را میسازید ، اما در برابر آن باید کالاهای کوچکتری ( بعنوان هدیه یا بعنوان فروش ) را از دور ریزها ساخته و سرمایه خود را به سیستم برگشت دهید .
هزینه کردن تنها عامل موفقیت نیست. باید از تمامی موجودی های انباشته شده چرخش مالی ایجاد کنید . این در دراز مدت به شما کمک میکند هزینه ها را کاهش داده ، و مشتری هزینه کمتری بابت جنس تولیدی شما پرداخت نماید . این یکی از زیباترین حرکتهائی است که میتوانید سهم بیشتری از بازار را نصیب خود کنید .
نقش میزان موجودی انبار در برابر سرمایه ؟
در ایران ، تصمیم گیری برای خرید مواد اولیه خام بسیار بسیار مهم بوده و تاثیر زیادی بر زنجیره تولید دارد. یک واحد تولیدی ، بدون برنامه ریزی برای تامین مواد اولیه با قیمت مناسب ، تأثیر بسیار زیاد بر روی مشتریان دائمی خواهد گذاشت. همچنین ، موجودی بیش از حد از مواد خام، به میزان سرمایه شرکت صدمه می زند. در صنایع چوب، باید در قسمت برنامه ریزی و مدیریت موجودی از افراد زبده و حرفه ای استفاده ، تا تمامی برنامه های اساسی فروش و سود آوری به خوبی اجرا شده و رشدی چشمگیر داشته باشد .
مواد خام موجود به هر شکل و به هر نحو ،جزو سرمایه موجودی به حساب می آید. در یک سایت تولیدی محصولات چوبی، مواد اولیه در اشکال مختلف، از جمله چوب، نئوپان ، ام دی اف و . . . به محصولات با ارزش افزوده بالاتر تبدیل می شود. شرکت باید به دقت برای تبدیل به پول از این مواد بیولوژیکی خام در شرایط خاص ، برنامه ای را طراحی کرده و بر اساس امکانات و توانائی خود ، اجراء کند. در برخی از نقاط کشور ، همانند شمال یا کیش، عوامل مربوط به آب و هوا می تواند وارد سیستم شده و بر موجودی انبار تاثیر بگذارد .( کپک زدن نئوپان یا ام دی اف و یا وجود رطوبت )
پس برای جلوگیری از “ورود گرسنگی” به یک واحد تولیدی در منطقه های خاص ، استراتژی های انبار و فروش با حساسیت بیشتری انجام شده تا از آسیبهای جدی به سرمایه خودداری شود .
خواهشمندیم چنانچه مطلب فوق برای شما مفید بوده ، نظر خود را در همین صفحه برای فوت و فن ها بنویسید .
مطالب مرتبط :


دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.