من چگونه کابینت ساز حرفه ای بشوم ؟
صنایع چوب شاخه ها و زیر شاخه های فراوانی دارد . از تنه بری چوب گرفته تا ساخت قطعات فوق العاده پیچیده با چوب ، همه و همه جزو ۳۰۰ رشته ای هست که ریز جزئیات آنرا در دیگر صفحات این سایت توضیح داده ایم .
یکی از شاخه های صنایع چوب ، ساخت کابینت و دکور میباشد که اکثر افراد آنها را با واژه ” دکوراتور ” اشتباه میگیرند . فرد دکوراتور تمامی کارهای مربوط به دکوراسیون از سرامیک یا پارکت کف گرفته تا کاغذ دیواری و لوستر و آباژور را میبایستی به گونه ای طراحی کند که تمامی اجراء یک دفتر – فروشگاه و یا منزل چشم نواز بوده و زیبایی خود را حفظ نماید . در این بین نیز ، طراحی کابینت ها و دکورهای داخلی ، میتواند در برنامه طراحی یک دکوراتور قرار گیرد .
شرکتهای بسیاری در ایران بصورت تخصصی ، طراحی کابینت و دکور را انجام میدهند ولی بدلیل قدرتمند شدن کابینت کاران در بعد طراحی ، این کار در خود گروه کابینت سازان انجام میگردد. دلیل اصلی آنان تسلط کافی در طراحی و همچنین اجرای صحیح طرح در مرحله اجرای کابینت میباشد .
در این صفحه ما میخواهیم شما را با مفاهیم جمله زیر آشنا کنیم :
من چگونه کابینت ساز حرفه ای بشوم ؟
طی سه سال اخیر و آموزشها و مشاوره هایی که به جامعه کابینت و دکور سازان ایران زمین دادیم ، متوجه ضعف شدیدی در ابعاد مختلف کار شدیم . میتوان این ضعف را در یک جمله کوتاه بیان کرد :
عدم دانش و آموزش کافی در تمامی وجوه کاری بالاخص موارد اجرایی .
ضعف دانش و تجربه در آغاز کار باعث میگردد تا سرمایه گذار میزان ریسک خود را به حد اکثر برساند . حالی میتوان با کسب دانش و تجربه ، این ضعف را به حداقل رساند . متاسفانه در ایران سالانه از هر یکصد واحد صنفی در زمینه چوب ، ۶۰ درصد آن در همان سال اول نابود میشود . ۲۸ درصد آنها ظرف ۴ سال آینده و تنها ۱۰ درصد تا ۸ سال دوام می آورند . ۲ درصد باقیمانده کسب و کاری ریشه دار و ثابت بنا می نهند . این روند هر ساله تکرار میگردد.
هستند کارخانه دارانی که اکنون بجای لذت بردن و رسیدن به سود ، در پشت میله های زندان به سر می برند . علت چیست ؟ مگر صنایع چوب چیزی غیر از مهارت است ؟
ما در جواب این سوال میگوییم بله . شاید ده سال پیش ، چنانچه شما فقط یک کابینت ساز ماهر بودید ، کفایت میکرد ولی اکنون میبایستی برای حرفه ای شدن علاوه بر تخصص و تسلط به فنون کابینت سازی و دکور که شامل ۳۰ درصد از کل کار را در بر میگیرد ، به دیگر تخصصها از جمله طراحی با نرم افزار ، بازاریابی حرفه ای ، مدیریت ، مالی ، برنامه ریزی و . . . . نیز توجه کنید .
اکثر افرادی که تا کنون وارد این شغل نشده اند فقط یک سوال از ما میپرسند : من چگونه میتوانم کابینت ساز حرفه ای شوم ؟ و من در جواب به آنها میگویم آیا شما گواهینامه دارید ؟ آیا هم اکنون میتوانید بدون ترس فاصله منزل تا محل کار خود را با اتوموبیل طی کنید ؟ و آنها به این سوال میخندند در حالیکه شروع یک کار نیز همانند رانندگی است .با آموزش صحیح ، اصول رانندگی را کامل فرا میگیرید . سپس با هزار ترس و دلهره روی صندلی ماشین نشسته و فقط آیینه ها و صندلی را تنظیم میکنیم . سپس با اضطراب زیاد وارد خیابان میشویم . طولی نمی کشد که دیگر اضطرابی نداریم . با تمرین و پشتکارمان به راحتی میتوان کاملا” حرفه ای و یا حتی قهرمان مسابقات فرمول یک کشور شد .
این شغل نیز به همین شکل میباشد . در بدو ورود تمامی واژه ها نا مفهوم هستند . بر تا بر ، فیکسر ، پیچ فیکس ، فشنگی ، خزینه ، تی پو ، جغجغه ، جک آسانسوری ،بلوم ، بسکوییتی ، الیت زن ، کوم تراش ، و . . . . .
اولین روزی که این کلمات را از استاد کار خود میشنوید تعجب میکنید و تنها آرزوی شما شاید تسلط به این واژه ها باشد . اما این دوران مسخره ظرف چند روز به پایان میرسد و آرام آرام جای خود را به تخصص حرفه ای میدهد .
اما در واقع مشکل ، زمانی تازه شروع میشود که شما یک متخصص در زمینه کابینت و دکور میشوید و به بعد تخصصی کار بیشتر توجه می کنید . البته این شما تنها نیستید که به این صورت فکر میکنید ، بلکه جامعه ای ۹۶ درصدی نیز همانند شما فکر میکنند .
برای کابینت ساز شدن ابتدا میبایست به صورت حرفه ای با آن برخورد کرد . اکثر افراد گمان میکنند با چند سال شاگردی کردن میتوان برای خود کارگاه و نمایشگاهی برپا کرد و به سود سرشار رسید .
به نظر من ، حرفه کابینت و دکور یکی از سخت ترین مشاغل تکنیکی – علمی میباشد . فردی که در این کار سرمایه گذاری میکند ، میبایستی به تمامی مسائل حقوقی ، مسائل مربوط به حسابداری ، مدیریت ، جذب مشتری و امور قراردادها ، تسلط به قوانین اداره کار ، تجاری سازی برند و کسب شهرت و از سوی دیگر مسلط به تمامی ابزار آلات و تکنیکهای اجرایی در صنایع چوب و ام دی اف ، مسلط به نصب تمامی اکسسوریهای جدید و یراق آلات و از همه مهمتر ، روحیه ای کار آفرینانه ، ریسک پذیر و داشتن انرژی بالا برای رسیدن به موفقیت در کوتاهترین زمان ممکن را دارا باشد .
در بسیاری از دوره های آموزشی که در زمینه چوب – ام دی اف – کابینت و دکور برگزار میگردد ، فقط تکیه بر اصول فنی میشود و هیچ راه و روشی در مورد اصول تجاری سازی و تبدیل حرفه به درآمد بیان نمیگردد . بر این اساس افراد با تکیه بر ساده ترین دانش ، شروع به کار می کند . و تجارت و آینده خود را بر بستری از یک تکه یخ شناور در دریا بنیان می نهد .
حال این سوال را مطرح مینماییم :
چرا اکثر افراد متخصص ، ثروتمند نیستند ؟
اگر به اصنافی همانند مکانیکی ، در و پنجره سازی ، باطری سازی ، تعمیر تلویزیون ، نجاران ، کابینت سازان ، برنامه نویسان و . . . . نگاه کنید ، خواهید دید که فقط تعداد انگشت شماری در شهر شما به موفقیت نسبی رسیده اند . متاسفانه در همه جای ایران ، افراد متخصص بیشتر از هر چیز ، به تخصص خود اهمیت داده و تمایلی به برسی دیگر شاخه ها همانند امور مالی و مدیریت ندارند . نکته اینجاست که این افراد همواره خود و شغل خود را زیر سوال برده و بر این باورند که در مشاغلی دیگر درآمدها بیشتر از شغل فعلی است .
تمرکز بر تخصص و تکنیک به تنهایی باعث افزایش درآمد نمیگردد . افراد زیادی هستند که بدون داشتن تخصص ” در همان رشته ” و با تکیه به مسائل اساسی و بنیادی ، چندین برابر بیشتر از یک متخصص
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa

دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.