معرفی رستورانی میلیاردی

معرفی رستورانی میلیاردی
رستورانی با محیطی باز و پر از نور ساخته شده از الوار
۸ژانویه۲۰۱۵
طراح:معماران شرکتH&P
معمارانH&P رستوران چرینگ واقع در شهر هانوی ویتنام را طراحی و بازسازی کرده اند.
شرحی از زبان معماران و طراحان
رستوران چری در مرکز شهر هانوی کشور ویتنام واقع گردیده،که پروژه نوسازی آن از سالها پیش شروع شده ،از زمانی که طرح اسکلت این رستوران از فلز بوده . هنوز از وسایل قابل استفاده ای چون شیشه،نوارهای فلزی و سقف ساخته شده از فلز استفاده می شود.
زندگی در پیاده رو جاییکه بسیاری از فعالیت های مردم شهر خصوصاً طبخ و سرو غذا از اول صبح تا انتهای شب در آنجا صورت می گیرد الهام بخش طراحان این رستوران برای خلق فضایی بوده که دست به فراخوان نقوشی از درختان دیرینه زده ،همان تصویر آشنایی که در خیابان های این شهر قدیمی هزار ساله موج می زند.
راه حل پیشنهادی برای بازسازی این رستوران استفاده از اسکلت فولادی قدیمی در کنار لولهای پلی اتلین پوشش داده شده با روکش چوب که به شکل الوار درآمده اند بود تا طرحی جدید و نو خلق شود .ابعاد این الوارها cm40×cm40 است که از روکش چوب تهیه شده. جنس پوشش چوبی از نوع ترمو وود ( نوعی چوب طبیعی که با روشهای مهندسی چوب رفتارهای طبیعی همانند پیچیده شدن ، پوسیدن در برابر نور خورشید ، ترک برداشتن در اثر سرما و یا گرما را از چوب میگیرند ) می باشد.
فضای این رستوران با فوت و فن ها ی خاصی از روی هم چیده شدن ستونهای الواری بوجود آمده و هرچه ستونها بالاتر می رود تعداد الوارها بیشتر و بلندتر می شود و ستون گسترش می یابد تا به سقف برسد وچیزی شبیه ریشه درخت ایجاد نماید .رستوران اینگونه از فضای بازی کودکان مجزا می شود. این ریشه های درخت به رشد وگسترش خود ادامه می دهند تا اسکلتی مقاوم برای کمک به کاهش گرما و ایجاد سایه در تمام اوقات روز با استفاده از سقف پلکسی گلاس نماید.در وسط این سقف یک لایه هوایی وجود دارد که خنک کننده محیط محسوب می شود و بطور خودکار این لایه بوسیله آب بارانی که در مخزن جمع می شود خنک و تمیز می گردد.
طرح پیشنهادی تقسیم ساختار و پوشش نیست، مثل سقف و دیوار ، بلکه این طرح مرز میان داخل و خارج را محو می نماید و بطور کامل از منظره و چشم انداز خاصی بهره می برد و این تجربه ای خاص را برای مشتری به ارمغان خواهد آورد و مردم را به طبیعت و جوهر فرهنگ آشپزی و طبخ غذا در این محیط که مختص هانوی است ، نزدیکتر می کند.
این رستوران راه حلی است برای گفتگوی میان معماری معاصر و بافت قدیمی که سرشار است از ارزشهای تاریخی و فرهنگی. این در حالی است که تغییر شکل و بازسازی بافت شهری و تصویر معماری هانوی بسیار پرهزینه بوده و برای هر یک متر مربع از آن میلیاردها دونگ(واحد پول) هزینه برداشته است
ترجمه و ویرایش :
بهاره صفائی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.